divendres, 8 de gener de 2010

Sobre la utilització del material del bloc...

Tot el material del bloc té com a objectiu que els alumnes puguin tocar, des de ben petits, polifònicament amb o sense la col·laboració dels adults.

Donat que els instruments de corda fregada són bàsicament melòdics, crec que és important que, des del primer moment, els alumnes aprenguin a tocar en conjunt, tenint sempre present que cadascú toca una part d'un tot que ha de sonar integrat. Per això intentarem, sempre que sigui possible, proporcionar-los les partitures generals, que ajudaran a entendre l'ensamblatge de l'obra. De totes formes, és molt recomanable que, després de les primeres lectures amb la partitura, les peces siguin interpretades de memòria.

Aquest material pot ser utilitzat de diverses maneres, que poden ser complementàries:
 • En classes individuals, el professor/a podrà escollir la veu més interessant per ser treballada. Professor/a i alumne/a podran tocar a l'uníson o en qualsevol combinació de dues veus.
 • En classes col·lectives, distribuint les veus en funció del nivell i les necessitats dels alumnes. No és necessari que totes les veus siguin tocades en tot moment. Pot ser interessant que els alumnes aprenguin a tocar més d'una veu.
 • En petits grups de música de cambra.
 • En orquestra.
En principi, les partitures que penjaré al bloc, estaran instrumentades per a 2 o 3 veus de violí i una veu de cello, però donat que els arranjaments permeten jugar amb la instrumentació, podeu sol·licitar-me qualsevol altra instrumentació i us l'enviaré per correu electrònic.

5 comentaris:

 1. Hola Raül!
  Felicitats pel Blog, em sembla una idea molt bona, ja l'aniré visitant.

  Feliç 2010!

  Núria

  ResponElimina
 2. hola raül!
  bon any!veig que has aprofitat molt bé les vacances...enhorabona, es una idea molt bona i, sobretot merci per compartir-ho!Crec que pot ser molt útil.
  1a abraçada i ens veiem aviat!

  ResponElimina
 3. Ets un crack Raül, una gran idea.
  Una abraçada,
  Ivan

  ResponElimina
 4. Bona iniciativa, Raül, moltes vegades busques material d'aquesta índole i no el trobes fàcilment... Ja aniré aprofitant-me de les teus aportacions! Fins aviat! David Matheu

  ResponElimina
 5. Hola Raul!
  M'encanta el teu blog!
  molts petons!!!!
  Laia Serra

  ResponElimina